-------------МЕНЮ-------------

Оранжево

Оранжевото е основен цвят от бялата слънчева светлина, разположен между червения и жълтия в небесната дъга, разпознаваем от човека предимно в светлината, някои плодове и др.Вторичен цвят в топли тонове в изобразителното изкуство.
Оранжевото е производно от червено и жълто.
Оранжево Червено
Жълто

Лилаво

Лилаво е сборно наименование за цветове, получени като комбинация от червено и синьо в различни степени (или намиращи се между тях в спектъра на бялата светлина). Вторичен цвят в студените тонове в изобразителното изкуство.
Лилавото е вторичен цвят - съчетание между синьо и червено.
Лилаво
Червено Синьо

Зелено

Зеленото е основен цвят от бялата слънчева светлина, намиращ се между синьото и жълтото в небесната дъга, разпознаваем от човека предимно в растенията. Преходен цвят между студените и топли тонове в изобразителното изкуство.
Зеленото е вторичен цвят - съчетание между синьо и жълто.
Жълто Зелено
Синьо

Кафяво

Кафявото е второстепенен цвят от бялата слънчева светлина, намиращ се в амплитудата на червения тон, разпознаваем от човека предимно в дървесината и почвата.Производен цвят в топлите тонове в изобразителното изкуство.
Кафявото е сложен вторичен цвят - съчетание между основен цвят червено и основен вторичен - зелено, както и от оранжево и сиво.
Оранжево Сиво
Кафяво
Червено Зелено
Всички права са запазени! All rights reserved!